Bjørnejægerdagen, aka Bjørnejægermesterskapet 2015

I håp om å få flere deltakere, kalte vi i år arrangementet for «bjørnejægerdagen», men vi var like mange i år som i fjor. Tradisjonen tro hadde vi også i år en konkurranse. Tidligere var dette et hopprenn med luftige svev, dette har de siste to år blitt endret til en akekonkurranse.


Dette skulle være en konkurranseform som ikke burde være av den skadelige sorten siden tyngdepunktet er godt nede på bakken, men til tross for dette skulle det allikevel by på utfordringer som f.eks. å treffe mellom målflaggene eller skli litt for langt og havne i vannhullet i bunnen av bakken. En av bjørnejegerne rakk å ta årets første bad på akebrettet ved å treffe vannhullet. Det vanskeligste av alt for deltakerne var allikevel å treffe innenfor målflaggene, noe som resulterte i stadig nye aketurer.

Konkurransen gikk ut på at man kjørte tre turer ned bakken og vinneren var den som hadde best gjennomsnittstid. Her stiller bjørner og binner i samme klasse. Resultatet ble at Presidenten vant, med Bjørnejæger Rune på en god andreplass og Marit V på tredjeplass. Visepresidenten hadde den beste tiden denne dagen.

På veien til Bjørnejæger Anne var det noen observante Bjørnejægere som oppdaget en naturlig hoppbakke langs stien. Denne måtte prøves, men uten ski var akebrett tingen. Med vekslende hell kom de seg over hoppet. Hva lengden på hoppet ble får bli en hemmelighet.

Vel inne var det tid for mat med noe attåt og premieutdeling for dagens konkurranse.

Resultatliste:

Plassering Navn Tid
1 Presiden Per 6,74
2 Rune C 7,13
3 Marit 7,24
4 Visepresident Knut Iver 7,55
5 Anne 8,04
6 Jens 8,08
7 Per

Beste tid: Visepresident Knut Iver        Tid: 6.00